dimecres, 23 de setembre del 2009

Més enllà de la Cançó hi ha un Problema Reial

Des de Joves d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida ens agradaria fer una petita reflexió a tot el que s'ha dit durant aquests dies sobre la cançó dels “Sonadors de son Camaró”, el cantant dels quals a més és el Regidor de festes i educació del Ajuntament de Maó. Entenem que un regidor és una persona, que abans de ser regidor ja tenia una vida i unes aficions, un pensament polític i una manera de fer gresca.

Estem sorpresos per la repercussió política que ha tingut una cançó popular, donat que aquesta fa més de 10 anys que és canta i és coneguda per gran part de la població menorquina. Entenem que no és estrany que alguns mitjans de comunicació es facin reso de d'aquesta qüestió, donat que cada vegada una major part de la ciutadania demana una consulta democràtica sobre el model d'estat.

Des de Joves d'Esquerra de Menorca podem no compartir el contingut de la cançó, donat que entenem que la desqualificació personal i el insult mai és una línia de fer política, tot i que està clar que s’ha tret totalment de context. Però de la mateixa manera entenem que si una persona o família ha decidit viure a costa de tota la ciutadania sense haver presentat mai cap mèrit, tan sols el nomenament directe per un dictador, ha d'estar preparada al menys per a les bromes, crítiques i paròdies populars, que és el que és en realitat la lletra de la cançó. Si la protagonista d'aquesta cançó hagués estat, per exemple, altres tipus de personatges públics hagués tingut aquesta repercussió.

Finalment la nostra organització no te cap dubte de que aquestos “problemes” desapareixerien si hi hagués la voluntat política de construir una autentica democràcia en la qual no hi hagués cap representant del poble espanyol, tampoc el Cap d’Estat, que no hagués estat prèviament eligt pels ciutadans i ciutadanes com sí passa amb la resta de representants institucionals. Si així fos veuríem com les opinions passarien de la cançó i del fals escàndol a la política i la població.

Joves d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida

Maó, 23 de setembre de 2009

Mafalda

Mafalda
Quanta raó!